لازمه بهره‌مندی از مراتب یقین

بعد از زیارت مقابر، و در واقع، تسلیم و بیعت با انسانِ مُرده از هوای نفس، شرط اصلی رسیدن به مراتب یقین، صبر و استقامت عاشقانه در محضر چنین انسان کاملی است؛ چنان‌که وقتی موسی کلیم‌‌الله(ع) برای بهره‌مندی از علم لدنّی به زیارت خضر ولی‌الله(ع) رفت، آن ولیّ خدا بر موضوع صبر و شکیبایی در طریقت تأکید نمود.

در پرتو چنین صبری است که رهرو صراط کمال و جمال، حقیقت دنیا را که جهنمِ شهوت و غضب است، توسط علم درک می‌کند و به آگاهی و علم‌الیقین می‌رسد و سپس، حجاب‌ها به کنار می‌رود و با عین‌الیقین به شهود قلبی آن نایل می‌شود و با رؤیت این جهنم زمینی، بهشت آسمانی را نیز شهود می‌کند و آنگاه با نیل به مقام حقّ‌الیقین، خود، حقیقت بهشتِ نعیم و رَوح و ریاحین می‌گردد.

﴿بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ * أَلْهَاكُمُ التَّكَاثُرُ ‎*‏ حَتَّىٰ زُرْتُمُ الْمَقَابِرَ ‎*‏ كَلَّا سَوْفَ تَعْلَمُونَ ‎* ثُمَّ كَلَّا سَوْفَ تَعْلَمُونَ ‎* كَلَّا لَوْ تَعْلَمُونَ عِلْمَ الْيَقِينِ ‎* لَتَرَوُنَّ الْجَحِيمَ ‎* ثُمَّ لَتَرَوُنَّهَا عَيْنَ الْيَقِينِ * ‏ثُمَّ لَتُسْأَلُنَّ يَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعِيمِ﴾‏؛[1] «به نام خداوند بخشاینده مهربان. سرگرم نمود شما را افزون‌طلبی و فخرفروشی؛ تا اینکه زیارت کردید مقابر (آرامگاه‌ها) را. چنین نیست [که می‌پندارید]، به‌­زودی خواهید دانست. باز چنین نیست، به­‌زودی خواهید دانست. چنین نیست [که می‌پندارید]، اگر بدانید به علم یقین، هرآینه می‌بینید جهنم را. سپس، می­‌بینید آن را به دیده یقین. سپس، پرسیده خواهید شد در چنین روزی، از نعمت­‌ها.»

پی‌نوشت‌:

[1]. سوره تکاثر.

به اشتراک بگذارید
keyboard_arrow_up
error: