شیرینی انجیر و تلخی زیتون

همان‌طور که انجیر، شیرین و مورد علاقه عموم مردم است، شریعت نیز لذت‌بخش و مورد توجه اکثریت دین‌داران می‌باشد؛ اکثریتی که به عنوان جن و انس، به ظاهرِ دین اکتفا نموده و از معارف رحمانی گریزان می‌باشند[1] و ‌‌‌‌در نتیجه، از سیر کمالی باز‌مانده و نسبت به خدای رحمان تنفّر نشان می‌دهند.[2]

و همان‌گونه که زیتون، تلخ و مورد علاقه خواص مردم است، معرفت نیز دشوار و مورد اشتیاق اقلیت دین‌داران می‌باشد؛ البته همچنان‌که تلخی میوه زیتون توسط عرضه‌کنندگان، زدوده می‌شود تا برای مشتاقانش قابل خوردن باشد، پیچیدگی معارف نیز توسط مقرّبان رحیمی، شرح داده می‌شود تا برای شیفتگانش، قابل فهم گردد.

﴿بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ * وَالتِّينِ وَالزَّيْتُونِ ‎* وَطُورِ سِينِينَ ‎*‏ وَهَٰذَا الْبَلَدِ الْأَمِينِ ‎*‏ لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنسَانَ فِی أَحْسَنِ تَقْوِيمٍ *‏ ثُمَّ رَدَدْنَاهُ أَسْفَلَ سَافِلِينَ ‎*‏ إِلَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ فَلَهُمْ أَجْرٌ غَيْرُ مَمْنُونٍ ‎*‏ فَمَا يُكَذِّبُكَ بَعْدُ بِالدِّينِ *‏ أَلَيْسَ اللَّهُ بِأَحْكَمِ الْحَاكِمِينَ﴾‏؛[3] «به نام خداوند بخشاینده مهربان. سوگند به انجیر و زیتون، و سوگند به طور سینا و به این شهر امن (مکه). به‌­راستی ما آفریدیم انسان را در نیکوترین ساختار. سپس، بازگردانیدیم او را به پست‌­ترین پست­‌ها. مگر کسانی که ایمان آوردند­ و عمل صالح انجام دادند. پس، برای ایشان است پاداشی بی­‌پایان. پس، چه چیز وامی­‌دارد تو را بعد [از این،] به تکذیب در دین؟ آیا نیست خدا بهترین حکم­‌کنندگان!»

پی‌نوشت‌‌ها:

[1]. ر.ک: سوره اسراء، آیه 41.

[2]. ر.ک: سوره فرقان، آیه 60.

[3]. سوره تین.

به اشتراک بگذارید
keyboard_arrow_up
error: