سؤال از نعمت‌های پروردگار

پس از آنکه سالک الی الله، در محضر انسان کاملِ بهشتی، مراتب یقین را طی نمود، با نگاه به زندگی گذشته و وضعیت کنونی خود، خویشتن را غرق در نعمت‌های بهشتی صاحب ولایت و بهره‌مند از سلامتی و آرامش می‌یابد. آنگاه پروردگارش از ضمیر او، نفس مطمئنه‌اش را مورد سؤال قرار می‌دهد که در برابر نعمت آگاهی، شهود یقینی و شناخت زشت و زیبای دنیا، چگونه پروردگار کریمت را شکر نمودی و در قیامت چه ارمغانی را با خود به محضر ربّ خویش می‌بری؟ ﴿ثُمَّ لَتُسْئَلُنَّ یوْمَئِذٍ عَنِ النَّعیمِ﴾؛[1] «سپس، پرسیده خواهید شد در چنین روزی، از نعمت‌ها.»

بهترین پاسخ و عالی‌ترین نتیجه اعمال، این است که آدمی محصول عشق رحیمی‌اش را در پیشگاه پروردگارش حاضر نموده و انسان هدایت‌یافته‌ای را که رهاورد سلوک عاشقانه و خدمتگزاری خالصانه اوست، معرّفی نماید؛ چنان‌که بهترین ارمغان حضرت یوسف(ع)، در محضر پروردگارش به هنگام قیامت، عشقِ مجسم او، یعنی زلیخای موحّد می‌باشد.

﴿بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ * أَلْهَاكُمُ التَّكَاثُرُ ‎*‏ حَتَّىٰ زُرْتُمُ الْمَقَابِرَ ‎*‏ كَلَّا سَوْفَ تَعْلَمُونَ ‎* ثُمَّ كَلَّا سَوْفَ تَعْلَمُونَ ‎* كَلَّا لَوْ تَعْلَمُونَ عِلْمَ الْيَقِينِ ‎* لَتَرَوُنَّ الْجَحِيمَ ‎* ثُمَّ لَتَرَوُنَّهَا عَيْنَ الْيَقِينِ * ‏ثُمَّ لَتُسْأَلُنَّ يَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعِيمِ﴾‏؛[2] «به نام خداوند بخشاینده مهربان. سرگرم نمود شما را افزون‌طلبی و فخرفروشی؛ تا اینکه زیارت کردید مقابر (آرامگاه‌ها) را. چنین نیست [که می‌پندارید]، به‌­زودی خواهید دانست. باز چنین نیست، به­‌زودی خواهید دانست. چنین نیست [که می‌پندارید]، اگر بدانید به علم یقین، هرآینه می‌بینید جهنم را. سپس، می­‌بینید آن را به دیده یقین. سپس، پرسیده خواهید شد در چنین روزی، از نعمت­‌ها.»

پی‌نوشت‌ها:

[1]. سوره تکاثر، آیه 8.

[2]. سوره تکاثر.

به اشتراک بگذارید
keyboard_arrow_up
error: